9. 10. 2013.

A Day To Remember - Common Courtesy #recenzija

http://www.adtr.com/
2013


Peti album A Day To Remember je konačno objavljen posle dvogodišnje tužbe protiv izdavačke kuće i parnice koja još uvek nije završena ali je bend dobio odobrenje od suda da objavi ’Common Courtesy’. Sve što volite kod ovog benda se spojilo u ovom izdanju ali sada sve zvuči mnogo konkretnije i glomaznije.

Mešavina pop punka i metalcore-a i to po principu jedan pesma jedan žanr nije nešto što svako može da pokuša i da uspe u tome ali A Day To Remember u tome uspevaju iz albuma u album. ’Common Courtesy’ zaista nije ništa novo u diskografiji američke grupe ali je svakako stepenica više u odnosu na prošla izdanja. Ovaj bend je spreman za velike stvari i to pokazuju pesmama kao „End Of Me“.
Konkretne pop punk melodije se čuju od starta albuma i pesmama: „City Of Ocala“ – posvećena njihovom rodnom mestu, odlična „Right Back at It Again“ koja je i jedan od singlova. Već na trećoj „Sometimes You're the Hammer, Sometimes You're the Nail“ kombinuju metalcore sa pop punk refrenom dok je sledeća „Dead & Buried“ totalni metalcore sa fenomenalnim refrenom.
Posvetili su se i snimanju nekoliko balada, koje se odlično uklapaju u celinu ovog izdanja ali svakako i bacaju svetlo na komercijalnije momente u njihovoj muzici: „I'm Already Gone“, „I Remember“.
Da albumom ’Common Courtesy’ ciljaju i na širu publiku pokazuju i rock himne „Best Of Me“, „Life @ 11“, „I Surrender“.

Jedan od najočekivanijih albuma ove sezone svakako nije razočarao. Sve što prosečan obožavatelj A Day To Remember očekuje od njih to je i dobio. Jeremy McKinnon i ostatak benda su se pošteno potrudili oko ’Common Courtesy’ albuma i nesumnjivo da će u narednom periodu njihova fan baza postati mnogo veća.

Нема коментара:

Постави коментар