2. 12. 2012.

Blaze Bayley novi/stari materijal

Rad na dva albuma Iron Maiden je svakako proslavio Blaze Bayley-a više nego tri snimljena sa matičnim bendom Wolfsbane. Bend je postojao od 1984-1994. godine i nije zabeležio veći komercijalni uspeh. Žanrovski su se kretali od hard rock-a do klasičnog heavy metal-a. Početkom ove godine su Wolfsbane izdali svoj novi četvrti album 'Wolfsbane Save the World'.

Album 'Down Fall The Good Guys' iz 1991. bend je remasterizovao i novo izdanje će sadržati bonus pesme, neobjavljene  "Find A Way" i "Wings Of Desire". Gitarista Jase Edwards kaže: "Kada sam pronašao kasetu sa snimcima nisam mogao da te dve pesme nisu izdate. Napravili smo demo snimke još početkom devedesetih u studiju i kaseta je završila u fioci."

Originalni producent albuma je bio Brendan O'Brien(Stone Temple Pilots, The Black Crowes, Pearl Jam).
Originalno iz Engleske, bend potpisuje za Def American Records i Rick Rubin im producira prvi album 'Live Fast, Die Fast'. Sa drugog albuma jedina pesma koja je dospela na top liste je "Ezy", na mestu 68. Promena izdavačke kuće za koncertni album 'Massive Noise Injection' u '93. Sledeće godine izdaju album koji nosi ime benda posle kog Blaze Bayley napušta bend da bi zamenio Bruce Dickinson-a u Iron Maiden. Sa kojima izdaje dva albuma 'The X-Factor' i 'Virtual XI'. Paralelno sa svojom solo karijerom Bayley se 2007. ujedinjuje sa originalnom postavom Wolfsbane i posle turneje izdaju i novi album.


Ove godine je Blaze Bayley izdao i šesti solo album 'The King of Metal'. Album je posvetio svim fanovima koji ga prate godina, a Ronnie James Dio preminula legenda heavy metal-a je dobio posvetu u pesmi "The Rainbow Fades to Black". Uskoro izlazi maxi singl 'Russian Holiday' na kom Bayley gostuje gitaristi Thomas Zwijsen koji mu je svirao na albumu.


Нема коментара:

Постави коментар